חיפוש חדש  חזור
מידע אישי לתלמיד

שנה"ל תש"ף

  מודלים וסימולציות באבולוציה תרבותית והתנהגות חברתית
  Models and Simulations in Cultural Evolution                                                         
0659-2610-01
מדעי הרוח | היסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות
סמ'  ב'1200-1600497גילמן - מדעי הרוחסמינר ד"ר לם אהוד
ש"ס:  4.0

סילבוס מקוצר

הסמינר הוא סמינר מעשי ואינטנסיבי המיועד לתלמידים המועניינים להשתמש במודלים מתמטיים ובעיקר בסימולציות מבוססות סוכנים (models agent based), במסגרת מחקר פילוסופי  על שאלות על אבולוציה תרבותית.

התלמידים ילמדו לאיזה שאלות מתאימים הכלים הללו, במה הם שונים מגישות אחרות כגון המודלים הקלאסיים בכלכלה ובביולוגיה, ומה הקשיים בפרשנותם ואישושם. התלמידים ילמדו לזהות שאלות חדשות המתאימות למחקר כזה, וילמדו לבנות ולחקור מודלים מבוססי סוכנים בסביבת התכנות NetLogo.

בין המודלים שנדבר עליהם: אבולוציה של התנהגות חברתית ומוסר, תקשורת ואבולוציה של תקשורת (היווצרות של אוצר מילים משותף לכמה סוכנים, היווצרות קטגוריות, והמצאה של סימנים חדשים), מקורן של נורמות ומוסדות חברתיים ועוד.

התחומים בהם נתמקד במיוחד תלויים בתחומי העניין של התלמידים.

רק בסיסי בתכנות דרוש. עדיפות לידע בשפת פייתון.

רוב התכנות יהיה בפייתון בסביבת התכנות Jupyter Notebook, וב- NETLOGO.

קבלת קרדיט:

דרישות לקבלת נקודות זכות: לקבלת קרדיט של רפרט התלמידים יעבדו בזוגות, ויממשו (תכנותית) את אחד המודלים שנדון בהם ו/או יציגו שינויים או שיפורים בו.

 

 

הסמינר פתוח לתלמידים שלמדו את הסמינר באבולוציה תרבותית או שיש להם רקע רלוונטי קודם (באישור המרצה).

ידע בתכנות הכרחי.

דרוש ידע של אלגברה ברמה תיכונית.

 

להצהרת הנגישות


אוניברסיטת ת