חיפוש חדש  חזור
מידע אישי לתלמיד

שנה"ל תש"ף

  יעוץ והתערבות מגדרית בארגונים: תיאוריה ופרקטיקה
  Internship Course Gender Diagnosis and Intervention in Organizations: Theory                         
0607-5418-01
מדעי הרוח
סמ'  א'1400-1600209רוזנברג- מדעי היהדותסדנה גב' בן-אליהו הדס
סמ'  ב'1400-1600209רוזנברג- מדעי היהדותסדנה
ד"ר לרר זאב
ש"ס:  6.0

סילבוס מקוצר

**כיוון שמרבית הסטודנטים בתוכנית ללימודי מגדר הינן סטודנטיות, הסילבוס כתוב בלשון אישה.

קורס התמחות זה מיועד לנשים וגברים שמעוניינות לרכוש עמדת השפעה מגדרית בארגונים, בין אם כבעלות תפקיד רשמי בתחום (כגון ממונות מעמד האישה, יועצות לשוויון מגדרי, ממונות על מניעת הטרדה מינית, ממונות אחריות חברתית או גיוון, ואף בתחום משאבי האנוש), ובין אם כחברות בארגון המבקשות לפעול כסוכנות לשינוי מגדרי.

בקורס נלמד היבטים תיאורטיים לצד התמחות מעשית בהטמעת נקודת המבט המגדרית והחשיבה המגדרית בארגונים. ההתמחות תאפשר לסטודנטיות/ים להתנסות בפועל באבחון מגדרי של ארגון (זיהוי פרקטיקות מגדריות, גיבוש דרכי התמודדות, קידום מהלכים ארגוניים-פוליטיים ליצירת שינוי). 

קורס זה הוא פרויקט משותף של התכנית ללימודי נשים ומגדר באוניברסיטת תל אביב ושל 'הדבר הבא' - תכנית המתמחות/ים הגדולה בארץ אשר הוקמה ביוני 2012 על ידי קרן רוטשילד קיסריה ומופעלת על ידי עמותת "אלומה". מטרת התכנית היא בניית גשר מעולם ההשכלה לעולם התעסוקה וסיוע לצעירות/ים להשתלב טוב יותר בשוק העבודה. במסגרת התכנית הסטודנטיות/ם ישתלבו בארגונים מהמגזר הפרטי, הציבורי והשלישי כמתמחות/ים בתפקידים ההולמים את תחום לימודיהן ואת אופקן התעסוקתי תוך ליווי וחניכה מטעם הארגון הקולט. 

הקורס יקנה לתלמידות היכרות עם פרקטיקות ייעוץ והתערבות מגדרית בארגונים והבנה שלהן, כבסיס ידע להמשך פעילות מקצועית בתחום המגדר בארגונים.

*** הקורס פתוח לתלמידות/ים תואר ראשון בשנה ג' ולתלמידות/ים תואר שני.

דרישת קדם: הקורס "יסודות בהטמעת חשיבה מגדרית בארגונים".

מטלות

הקורס הוא שנתי ומקנה 6 שעות אקדמיות (4 שעות עיוניות ו-2 שעות התמחות מעשית). במסגרתו ידרשו הסטודנטיות ל:

  • ביצוע התמחות בארגון (איתור הארגונים בהן תבוצע ההתמחות והשיבוץ אליהם יעשה על ידי רכז/ת התכנית 'הדבר הבא') בהיקף של יום בשבוע במהלך שנת הלימודים (120 שעות סה"כ). 
  • נוכחות אישית ב-80% ממפגשי הקורס (מפגש שבועי בסמסטר א+ב).
  • כתיבת עבודה מסכמת על בסיס אבחון מגדרי שיבוצע במסגרת ההתמחות המעשית. העבודה המסכמת היא מטלה אישית.

הקורס יתנהל כמסגרת של למידה משותפת והוא משלב בין הרצאות פרונטליות, דיונים, התנסויות אישיות ודיווחים של הסטודנטיות/ים בכתה. הציון מורכב מנוכחות אישית ב-80% מהמפגשים, תרומה והשתתפות בדיונים בכתה, ביצוע התמחות וכתיבת עבודה מסכמת.

מפגשי הקורס יוקדשו ללימוד תיאורטי וללימוד יישומי על בסיס ההתמחות. הסטודנטיות יציגו בכיתה במהלך סמסטר ב' סוגיות ודילמות אשר עלו במהלך ההתמחות ויתקיים תהליך הנחיה אישי וקבוצתי.

להצהרת הנגישות


אוניברסיטת ת