חיפוש חדש  חזור
מידע אישי לתלמיד

שנה"ל תשע"ח

  ג'נוסייד ואלימות המונית-מבט מאסיה המודרנית
  Genocide and Mass-Violence: a View From Asia                                                         
0687-2478-01
מדעי הרוח | לימודי מזרח אסיה
סמ'  ב'1000-1200280גילמן - מדעי הרוחשיעור ד"ר שאולי רן
ש"ס:  2.0

סילבוס מקוצר

בעידן המודרני חוותה אסיה אירועי רצח עם ואלימות המונית בקנה מידה חסר תקדים בהיקפו. ממחצית המאה התשע עשרה ועד לשנות התשעים של המאה העשרים, קיפחו עשרות מיליונים את חייהם במזרח היבשת ובדרום מזרחה במעשי טבח מאורגנים ומתוכננים. עד השנים האחרונות, חקר הג'נוסייד והאלימות ההמונית התבסס בעיקרו על מקרי מבחן אירופאים, ובראשם שואת יהודי אירופה וצפון אפריקה. מתוך כך צמחו פרדיגמות מחקריות שהותאמו למקרים אלה.

מבט על ההיסטוריה של מעשי ההרג ביבשת המאוכלסת בעולם ועל הזיכרון הקיבוצי מגלה פנים אחרות. את תולדות ההרג ההמוני ניתן לבחון מחדש בהקשר של התפוררות האימפריות המסורתיות; המפגש עם הקולוניאליזם האירופאי, האמריקני והיפני; צמיחתן של תפוצות באסיה; וגיבושה של מדינת הלאום במתכונתה האסיינית. את זיכרון מעשי הטבח ואת שכחתם, אפשר להבין לאור היעדרה של זיקה מובהקת (בנוסח המוכר מהיהדות, הנצרות והאסלאם) בין קורבן חיי אדם וזכות הניתנת למימוש בעולם הזה. בעשור האחרון, הביאו המגמות החדשות במחקר גם לבחינה מחודשת של מקרי הג'נוסייד האירופאים – בעיקר בהקשר הרחב של השפעות הקולוניאליזם. מתוך מחויבות לדיאלוג ולהשוואה פתוחה, יציג הקורס ללומדיו את כל אלה.

נוכחות חובה. מטלת סיום: בחינת בית.

Course description

Since the mid-Nineteenth century, Asia has experienced genocidal violence in unprecedented scale, when tens of millions of people have lost their lives in organized and preplanned massacres. Most analytical tools, which were used in the early study of these killings, were originally borrowed from previous research on European genocides. In recent years, however, new paradigms have developed from the analysis of mass atrocities in the world`s most populous continent. Insights were learned from analyzing Asian genocides in the contexts of the encounter with Colonialism; the spread of labor diaspora; the break of deadly wars during the so-called “Cold War” Era; and the emergence of authoritarian capitalist states. These insights were in turn used to widen the scope of Genocide Studies elsewhere. 

 

להצהרת הנגישות


אוניברסיטת ת