חיפוש חדש  חזור
מידע אישי לתלמיד

שנה"ל תשע"ז

  משפט ואוכל
  Food Law                                                                                             
1411-7177-01
סמ'  ב'1800-2100סמינר ד"ר תירוש יופי
ש"ס:  4.0

סילבוס מקוצר
משפט ואוכל - ד"ר יופי תירוש
המשפט ממלא תפקיד מרכזי בשאלה מה אנחנו אוכלים, אך רק לאחרונה מתחילה האקדמיה המשפטית להתעמק בתפקיד זה ולנתחו באופן ביקורתי. קורסים ב- Food law נלמדים כיום באוניברסיטאות המובילות בעולם. סמינר זה נלמד מ-2011, והוא המסגרת האקדמית הראשונה שבה מוצע קורס בנושא זה בישראל. נקודת המוצא של התחום היא שתחולת המקרר והמזווה שלנו משקפת הכרעות הנוגעות לתחומים משפטיים בסיסיים: צדק חלוקתי, סחר חופשי, הגנה צרכנית, איכות סביבה, סובסידיות ממשלתיות, הסכמה מדעת ועוד. הסמינר יסקור קשת של נושאים שיספקו למשתתפים ידע בסיסי וכלים אנליטיים לערוך מחקר וניתוח עומק משלהם. כיוון שהכתיבה הישראלית בתחום זה היא בחיתוליה, בעבודותיהם הסמינריונית יוזמנו המשתתפים להניח את אבני היסוד להתפתחות הידע וההמשגה של משפט ואוכל בישראל. בין הנושאים שיידונו: בעיית הרעב העולמי מול בעיית ההשמנה העולמית; הנדסה גנטית מול חקלאות אורגנית; צער בעלי חיים; דפוסי העסקה בתעשיית המזון; אוכל כחיוני להישרדות לעומת אוכל כמכונן ומשמר זהות, תרבות, משפחה ומגדר; בטיחות מזון ואחריות אישית מול פתרונות מבניים בתביעות נזיקיות כנגד יצרני מזון מהיר.
מרכיבי הציון: ניירות עמדה 10% (2 ניירות עמדה, כל אחד 5%), הצגת רפרט בכיתה 10%, עבודה סמינריונית 80%.
Course description
Food Law
Law plays a central role in determining what we eat. Legal academia has only recently begun studying this role and examining it critically, and food law courses are offered today in leading universities worldwide. This seminar, taught since 2011, is the first of its kind in Israel. Its premise is that the content of our refrigerators and pantries reflects decisions concerning fundamental legal questions, such as distributive justice, free trade, consumer law, environmental justice, animal ethics, governmental subsidies, and informed consent. Seminar meetings will explore a variety of questions in this field, seeking to acquaint students with key themes, as well as to give them tools to conduct their own research and analysis. Since writing on these issues in Israeli law is still in its nascent stages, seminar participants will be encouraged to lay down the foundations for the development of this field. Subjects discussed include the problem of world hunger versus the problem of global obesity; genetically modified foods versus organic agriculture; animal welfare; the role of culture, gender, and family in designing food regulation; personal responsibility versus structural framework in tort claims against fast food producers, and food safety.

להצהרת הנגישות


אוניברסיטת ת