 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
סמ' ב' | 1000-1400 | 'ד | 201 | כיתות דן-דוד | סמינר | ד"ר שוסטרמן רבקה |
|
D:\Inetpub\shared\yedion\syllabus\08\2014\0821\0821558301_desc.txt סילבוס מקוצר בסמינר נתייחס לאמנים שוהים ובעיקר מהגרים אשר הגיעו לערים כגון פאריז ברלין לונדון וניו-יורק במחצית הראשונה של המאה העשרים מסיבות אישיות, חברתיות ופוליטיות. נדון בתרומת דמויות מרכזיות כגון אמני אסכולת פאריז-חלקם מהגרים,אחרים סטודנטים ומבקרים בפאריז, מורי הבאוהאוס בדשאו וברלין, גולי אירופה בלונדון וניו-יורק שתרמו ליצירת המודרניזם וראשית הפוסט מודרניזם באמנות ארצות היעד.כמו כן נשאל לגבי הדומה והשונה בפועלם של אמנים מהגרים שהגיעו לירושלים ותל אביב (מספר קטן לחיפה) באותה התקופה.
בסמינר נתייחס למורכבות ביחסים בין האוניברסאלי במודרניזם ותרומתם של המהגרים לתרבות הלאומית במקומם החדש, וזאת על פי המטען האמנותי אישי ולאומי שנשאו. נבדוק את השפעת התרבות המקומית וחוויות התאקלמות של המהגרים והשוהים על יצירתם .
במסגרת הדיון נשתמש במושגים הלקוחים, בין השאר, מתחום האסתטיקה והתיאוריות הפוסט קולוניאלית, הזהות ,הגלות, הגיאוגרפיה של האמנות . כמו כן נתייחס לנושא ההגירה בספרות.
לצד הדרכה בכתיבת עבודה סמינריונית נלמד להפיק ערכים ללקסיקון מקוון לאמנות. הסטודנטים שיבחרו בנושא של אמנות ישראלית יוכלו להעלות ערך ללקסיקון מקוון של אמנות ישראלית שהוא פרויקט משותף של מחקר במערכות מידע ואמנות ישראלית .
|
|