| |||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||||||||
"פואטיקה קולינרית": מבט ספרותי על תרבות המזון הישראלית
The Poetics of Food: Hebrew Literature and Israeli Food Culture |
0680-3178-01 | ||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
מדעי הרוח | ספרות | |||||||||||||||||||||||||
|
במטבח הישראלי מתבשלים געפילטע פיש גלותי וחריף מזרח תיכוני, סלט סוציאליסטי והמבורגר קפיטליסטי, בורקס עותומני ותה מנדטורי. כל זה מעורבב במסורת ענפה של בישול פלסטיני, טראומות של רעב מתקופת השואה וחוקי כשרות מסובכים עד מוות. הקורס "פואטיקה קולינרית" מציע עיון ביקורתי ודיון ספרותי בעולמו רווי המתחים והסתירות של התיאבון הישראלי. נצפה בסרטים ופרסומות נקרא סיפורי זלילה וביקורת מסעדות ונבחן לאורם את חברת הצריכה הישראלית.
The course will explore food images and eating traditions in selected Hebrew texts and will investigate the way they establish Israeli identity, while offering a conceptual analysis of the interconnection between language and food, nutrition and subjectivity, dietary health and citizenship.