תרבות נוצרת, נצרכת ומופצת על ידי בני אדם. המחקר הקוגניטיבי של התרבות והאמנות מבקש לבחון את האופנים בהם מנגנונינו התפיסתיים, המחשבתיים והרגשיים משפיעים על החוויה התרבותית, ועל האופן בו אנו מגיבים ליצירה התרבותית והאמנותית.
כדי להיטיב להבין את התרבות ואת האמנות שאנו יוצרים ואוהבים, עלינו להבין את הכלים הקוגניטיביים שבאמצעותם היא נוצרת ומתווכת. בין אם המדובר ביצירת אמנות, בדת, ברעיון, במשנה סדורה, בטכנולוגיה, באומנות או במשחק - יצירה אנושית רוכשת את משמעותה התרבותית מאינטראקציה בין אנשים. כדי שתהיה ליצירה משמעות תרבותית, כדי שהיא תהיה בעלת השפעה ולאורך זמן, הרי שהיא חייבת להתאים לא רק לכלים הקוגניטיביים של יוצריה אלא גם לאלו של קהלה. קהל זה הוא שצורך אותה, מתייחס אליה, משמר אותה, מעבד אותה ומפיץ אותה. המחקר הקוגניטיבי של התרבות מבקש לשפוך אור על האופן שבו היצירה התרבותית והאמנותית מתקשרת עם הקהל שלה, ועל האופן בו מתפתחת תרבות.
הקורס יציג את הגישה הקוגניטיבית לתרבות, יבהיר את המסגרת המושגית שלה, ויעסוק בדוגמאות מתחומים רבים ומגוונים של יצירה תרבותית ואמנותית כדי להמחיש את האופן בו מסייעת לנו גישה זו להבין תחומים אלה. הקורס ילווה בדוגמאות ממיטב היצירה האמנותית והתרבותית.
נוכחות חובה.
אופן סיום הקורס: ראה/י ידיעון הפקולטה