חזרה

סילבוס

מספר קורס 0910-4025-01
שם הקורס מבוא למערכות מזון ותזונה בת קיימא
יחידה אקדמית הפקולטה למדעים מדויקים ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר -
לימודי סביבה
מרצה ד"ר אלון שפוןצרו קשר
צור קשר דוא"ל: alonshepon@tauex.tau.ac.il
שעות קבלהבתאום מראש
אופן ההוראה שיעור
שעות סמסטריאליות 2
סמסטר א' תשפ"א
יום ד
שעות 12:00-14:00
בניין
חדר
אין סילבוס

תוכן הקורס ומטרתו

המזון שאנו צורכים והאופן שבו הוא מיוצר משפיעים באופן ישיר על הסביבה, הבריאות, בטחון תזונתי והחברה. רעב, תחלואה ותמותה, הדרדרות מערכות אקולוגיות, שינויי אקלים ואיבוד מגוון ביולוגי ? כולם תוצרים של מערכת מזון לא מקיימת. הקורס מבוא למערכות מזון ותזונה בת קיימא יחשוף את התלמידים לקשר בין מזון ובין סביבה, כלכלה, בריאות, חברה, וקיימות ברמה מקומית, אזורית וגלובלית. באמצעות הרצאות, הרצאות אורח, קריאה מדעית, ודיונים נבחן ביחד את הנושאים המרכזיים שקשורים במזון מיצור ועד צריכה ואת הפתרונות המוצעים כדי לקדם מערכות מזון בנות קיימא שמטיבות עם האדם והסביבה.

מטרות
1) להקנות לסטודנטים את הידע הבסיסי להבין את מושגי היסוד שקשורים במערכות מזון.
2) לחשוף את הסטודנטים לשיח העכשוי בתחום מערכות מזון דרך קריאה מדעית ודיונים.
3) לפתח אינטויציה מבוססת על עובדות מדעיות כדי לבחון את הסוגיות שנלמד בכיתה כמו גם את תרונות המוצעים למשבר המזון העולמי.
4) ללמוד לישם שיטות מחקר אינטרדיספלינריות בתחום של מערכות מזון.



לסילבוס המפורט
מטלות הקורס

הרצאה בכיתה
עבודת בית

ייתכנו מטלות נוספות
רשימת המטלות המלאה תופיע בסילבוס המפורט של הקורס.

דרישות קדם ספציפיות בקורס בהתאם לתוכנית הלימודים הנלמדת,
מופיעות בדף הידיעון של התוכנית



tau logohourglass00:00